Geleide meditatie Noud de Haas

U heeft er ook vast wel eens last van gehad, stress? Het is heel normaal dat er af en toe was stress bij komt kijken. Maar het moet niet zo zijn dat u dag in, dag uit lang last van stress heeft. Dan moet u toch daar aan wat laten doen, een van de dingen die u daar bij kunnen helpen is geleide meditatie. Als u last van stress heeft komt dat vaak door problemen op het werk. Als u daar niet om tijd mee komt kan dat op langere termijn voor grote problemen zorgen, hierbij kan u denken aan burn-out of dat u presentaties achter uit gaan. Het is niet alleen belangrijk voor u zelf dat het opgelost word maar ook voor u directe omgeving, hierbij kan u denken aan u gezin.

Wat is meditatie precies?

Meditatie is er voor om weer tot rust te komen en om bij dingen stil te staan waar u anders nooit bij stil stond. Doormiddel van meditatie maakt u zich even niet druk om de dingen die stress opleveren. Een van de bekende meditatie is geleide meditatie. Geleide meditatie zorgt er namelijk voor dat u tot rust komt en niet hoeft na te denken over allerlei oefeningen of stappen. U hoort namelijk een geluidfragment dat u volledig begeleid. Het enige wat u hoeft te doen is luisteren en vervolgens de stappen uitvoeren.

De vakman Noud de Haas

Mediteren kan volgens Noud de Haas, kan op elk moment van de dag. Zo kan u het zelfs nu doen, terwijl u dit artikel leest. Als u één minuut bewust ademhaalt achter u PC dan is dat één minuut mediteren. De methode die Noud de Haas toepast zijn vaak eenvoudig en worden gezien als de meest succesvolle meditaties die er zijn.